Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 135 zomer 2006

de Koevoet 135, zomer 2006

Terug

de Koevoet 135

Waterzuivering

Er zijn nieuwe zoneringsplannen voor de zuiveringszones in de maak.

 

Klik om verder te gaan

Juni compostmaand

Het stinkt niet, uw tuin is echt niet te klein en nog drie andere misvattingen die de ronde doen over compost. Aangevuld met tips om een geslaagd compostproject op poten te zetten.

Ecologische wijk BedZED

Anglofiel Willy Lievens komt op listige wijze in Londen terecht en bezoekt prompt de Beddington Zero Energy Development.

De comeback van cannabis

Hempmade, de eerste winkel in België die perfect legale hennepproducten aan de man wil brengen opende op 1 april de deuren. Wij kwamen en zagen kleding, cosmetica, papier en voedingswaren in de rekken liggen.

Een taoïstische renaissance

Dat China zich aan een razend tempo ontwikkelt is geen nieuws, en de milieudruk die dat met zich mee zal brengen is nog niet te overzien. Biedt het 30 eeuwen oude taoïsme een antwoord op de milieucrisis van hedendaagse, op Westerse leest geschoeide samenlevingen?

Gezocht: huis (1)

Duurzaam bouwen en verbouwen is niet eenvoudig als je geen eigenaar bent. De Koevoet is daarom uw lichtend pad naar een eigen huis.

Boeken vol natuur (6)

De Franse natuurgebieden in 1001 pagina’s. Herman Dierickx grasduint door het aanbod aan Franse natuurboeken en maakt een selectie van de waardevolle exemplaren.

Interview met Jan Maenhout

Volgens architect Jan Maenhout is duurzaam en energiezuinig bouwen is zondermeer een maatschappelijke plicht. Een interview.

Netwerkbrochure: wegwijzer duurzaam sparen en beleggen

Als u niet wil dat uw zuurverdiende spaargeld gebruikt wordt om de mensenrechten te schenden is deze brochure net wat u zoekt.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw