Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 134 lente 2006

de Koevoet 134, lente 2006

Terug

de Koevoet 134

Energie-Adviesprocedure

Alle gebouwen zullen op termijn een energielabel krijgen dat een rol speelt in het bepalen van de huur- of verkoopprijs. Met de energieadviesprocedure kan u zich voorbereiden op deze evolutie.

 

Klik om verder te gaan

Nationaal Park Hoge Kempen

In het hoge noorden van het land, daar in die stille Kempen op de purp’ren hei, wordt een Nationaal Park plechtig geopend met een historische happening.

Het geld van de toekomst

Volgens econoom Bernard Lietaer kampen we met een tekort aan geld. Door terug te keren naar geld als zuiver ruilmiddel hoopt hij hebzucht en competitiedrang te kunnen terugdringen als dominante menselijke drijfveren.

Trage wegen

Weer de hele nacht aan 160 per uur over het linkerrijvak liggen scheuren, Jean-Marie? Als werkstraf dachten wij aan 200 uren gemeenschapsdienst, te besteden aan het onderhoud van trage wegen.

Bouwen zonder brokken (9)

Onze verslaggever ging op schoot bij architect Christophe Debrabander en keerde geheel uitgelaten terug. "Comforttemperatuur is persoonlijk en dus relatief."

FSC-label

Zowel de Vlaamse als de federale overheid kiezen voor hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Het maximuminkomen

De invoering van een maximuminkomen op wereldschaal kan de wijd gapende kloof tussen arm en rijk helpen dichten. Waar zitten Bob Geldof en Bono als je ze nodig hebt?

Triodos

De enige bank die uitsluitend in duurzame projecten investeert heet Triodos en is goed op weg om een Europese speler te worden.

Boeken vol natuur (5)

De beste recente natuurboeken voor tieners en jongvolwassenen. Ook de ouders kunnen er deugd aan beleven.

Houten koningen

Met het boek ‘Merkwaardige bomen in België’ presenteren groenjournalisten Yo De Beule en Paul Geerts de historie van 100 houten koningen.

Herlaadbare batterijen (2)

Het langverwachte vervolg over de evoluties op gebied van accu-technologie heeft bloed, zweet en tranen gekost maar kreeg nog een stevige staart in de vorm van solar spinning energie.

Vibe publiceert

Over hout zonder chemische verduurzaming en gezond bouwen.

Experimenteren met puur plantaardige olie

Nu de prijzen van de olie de pan uitswingen moet een mens wel creatief zijn: verwarmen met gebruikte zuivere plantenolie als experiment.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw