Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 131 zomer 2005
de Koevoet 131, zomer 2005
Energiezuinig ventileren
Elk ventilatiesysteem biedt mogelijkheden om de energiefactuur onder controle te krijgen.
BouwTeam Woning
Is Duurzaam Bouwen duurder dan de klassieke variant? De virtuele BouwTeam Woning berekent de invloed van energiebesparende maatregelen op de kostprijs van een typische Vlaamse nieuwbouw. En dan moet het gedeelte over verbouwingen nog komen!
De kringlooptuin
Wie wil er geen mini-paradijs creëren rond de eigen woonst? Relaxen, veel verwondering om de bloemetjes en de bijtjes en vooral: laat de natuur maar betijen. Meewerken in plaats van tegenwringen.
Koolzaad, het gele goud
De biodiesel komt eraan. Nog even en we tuffen rond op plantenolie uit koolzaad. De boeren zien het geweldig zitten, de atmosfeer nog meer, de fiscus talmt.
Het vogelperspectief
Beroemd Frans fotograaf schiet foto’s vanuit de lucht om kinderen bewust te maken van de nood aan duurzame ontwikkeling.
Hebben dieren rechten?
Dertig jaar geleden publiceerde de Australische filosoof Peter Singer ‘Animal Liberation’, voor velen de bijbel van de dierenrechtenbeweging. Ullrich Melle legt uit waarom de strijd nog niet gestreden is.
Blowen in Wietschate
West-Vlaamse passiefhuiswoning slaagt met glans in een luchtdichtheidstest. De halve Westhoek in hogere sferen, de blowmaster en zijn entourage op kop.
Elektrische voertuigen
Born to be clean. Bart Castelein zag zijn kans schoon om naar Monaco af te zakken. Een stadstaat in rouw, futuristische modellen, luxejachten en het strand op wandelafstand.
Boeken vol natuur (2)
Planten en paddestoelen herkennen in eigen tuin of ver daarbuiten. Een overzicht van de beste recente natuurgidsen.
Austria West
Reizende architectuurtentoonstelling in Leuven.
Zin en onzin van domotica (2)
Eddy Vandezande lijdt aan juveniele Parkinson en is een vurig voorstander van domotica. Het laat hem toe zelfstandiger te functioneren. Niettemin blijft de controverse rond domotica woeden.
Regenwaterinfiltratie
Regenwater laten insijpelen in de bodem wordt hoe langer hoe meer aangemoedigd of zelfs verplicht. U moet wel eerst door het moeras van de wetgeving waden.
Watermeesters
Klimaatwijken
Kyoto-actie: acht procent energiebesparing in zes maanden.