Je bent hier » Tijdschrift » Ecologisch magazine de Koevoet » De Koevoet 130 lente 2005

de Koevoet 130, lente 2005

Terug

de Koevoet 130

Klimaatcrisis

Peter Tom Jones waarschuwt voor de beperkingen van het Kyotoakkoord en de nood aan een doortastender versie. Kernenergie is geen alternatief, energiematiging wel.

 

Klik om verder te gaan

Bouw- en energieadvies

Het BouwTeam zendt zijn zonen uit. Onder de inspirerende coördinatie van Evelien Willaert gaan de BouwTeamlesgevers op pad om u thuis bij te staan in bouw- en energiekwesties. Meer comfort voor minder geld.

De juiste reisgids

Voor elk wat wils op de markt van de reisgidsen. Maar welke gids is voor u het meest geschikt? Zaakvoerster van reisboekhandel Nomade Geertrui Baeck sleepte stapels boeken aan en liet ons ongebreideld grasduinen.

Het belang van water

Schijn bedriegt: water is schaars en tegelijk levensnoodzakelijk. Een indrukwekkend fotoboek benadert het blauwe goud vanuit historische en esthetische hoek.

Bouwen zonder brokken (7)

Je lichaam of je huis: verbouwen blijft populair. De koterijen te lijf gaan om een mooie aanbouw te creëren is een veelgeziene aanpak. Tekst en uitleg met prijsopgave.

‘Is god dood?’

Ulrich Libbrecht bestudeerde zijn hele leven oosterse en westerse religies. In zijn spirituele testament keert hij terug naar de warme schoot van het westerse denken. Het Ierse christendom bewaarde dankzij zijn Keltische roots een vorm van mystiek die bevrijdend werkt.

Boeken vol natuur

Een overzicht van de beste natuurgidsen die vlot toelaten soorten te herkennen in eigen tuin of ver daarbuiten. Hou de verrekijker in aanslag en stel u verdekt op.

De heilige koe bij de horens

Hoog tijd dat koning auto van zijn sokkel wordt getrokken. Span de kabels aan en geef maar van jetje.

Zin en onzin van domotica

Komt het van een andere planeet of is het binnenkort een huis-, tuin- en keukenbegrip? Domotica combineert woningbouw met spitstechnologie. Gadget of logisch vervolg op de traditionele elektrische installatie?

Herlaadbare batterijen

Moderne elektronica is overal en we kunnen niet meer zonder. Laptops, gsm’s, iPod’s, camcorders, je kan het niet bedenken of het schijnt al te bestaan. En allemaal draaien ze op accu’s die niet zo onschuldig zijn als ze lijken.

Productnieuws

De gasverwarmde wasdroger.

Greenpeace energiegids

De eerste uitgave dateert van 1997 wat om een grondige update schreeuwde. Enkele toestellen steken er bovenuit.

Spouwisolatie

U woont in een niet zo jong huis? Met spouwmuren? Dan kunt u die laten navullen met silicaat-schuimkorrels.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw