Je bent hier » Sign for my future

Sign for my Future

Terug

Gezocht: handtekening voor een krachtig klimaatbeleid

Sign for my Future is op zoek. Op zoek naar u. Of toch naar uw handtekening. Het burgerinitiatief – een brede coalitie van burgers, jongeren, bedrijfsleiders, middenveldorganisaties, media en de academische wereld – roept alle Belgen op om zich uit te spreken voor een krachtig klimaatbeleid met het oog op de verkiezingen van 26 mei. Dialoog schaart zich als één m/v achter het initiatief en tekent uiteraard mee.

 

Hoe konden we ook anders? Al decennialang timmeren we mee aan de klimaatvriendelijke weg met onze cursussen rond duurzaam bouwen en wonen. Om nog te zwijgen over ons ecologisch magazine de Koevoet dat in 1977 voor eerst van de stencilmachine rolde. Andere tijden.

 

Sign for my Future heeft drie concrete eisen.

 

Ten eerste een klimaatwet: een wettelijk kader met tussentijdse doelstellingen voor een klimaatneutraal België vóór 2050 en in de komende legislatuur de nodige maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen noemenswaardig te verminderen. Dat wettelijk kader moet uiterlijk eind december 2020 van kracht zijn.

 

Tweede eis is een investeringsplan: een krachtig en sociaal rechtvaardig plan dat burgers en bedrijven helpt en stimuleert om de transitie naar een klimaatneutrale samenleving te maken. Dat investeringsplan moet ten laatste eind 2022 in werking treden.

 

Ten slotte eist de organisatie de oprichting van een klimaatraad: een onafhankelijke evaluatie van het beleid door een neutrale klimaatraad van experten.

 

Zelf ook tekenen?

Dat kan op www.signformyfuture.be.

Je vindt er bovendien meer informatie over het initiatief.

 

Mathias Bienstman van de Bond Beter Leefmilieu legt uit waarom het de moeite is om te tekenen.

 

Ik teken ook

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw