Je bent hier » Nieuws » Minder = Meer is één van de 17 duurzame helden van Leuven

Minder = Meer is één van de 17 duurzame helden van Leuven

Terug

Op 18 september 2019 presenteerde de stad Leuven haar 17 duurzame helden. De genomineerden zijn stuk voor stuk dagelijks duurzaam bezig. Samen met het stadsbestuur zetten zij de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties in de kijker. Eén van de 17 helden is Minder = Meer waar we met Dialoog betrokken partner van zijn.

 

In september 2015 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) aan. Ze vormen een kompas om de komende 15 jaar wereldwijd aan duurzame ontwikkeling te werken. De stad Leuven engageert zich om de 17 SDG’s mee te helpen verwezenlijken. Om ze concreet te maken, presenteerde de stad haar 17 duurzame helden: burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die dagelijks duurzaam bezig zijn.

 

“De Duurzame Helden dragen elk op hun manier hun steentje bij aan duurzame ontwikkeling. Tegelijkertijd laten ze de Leuvense inwoners proeven van een internationaal verbindend verhaal: onze acties in Leuven dragen bij aan oplossingen voor mondiale uitdagingen. We willen hen met deze actie in de kijker zetten en anderen aanmoedigen om mee hun schouders te zetten onder wereldwijde duurzame ontwikkeling”, zegt schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie.

 

Naar de helden

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw