Je bent hier » Nieuws » Gratis infosessies verbouwen Ecohuis Antwerpen

Gratis infosessies verbouwen Ecohuis Antwerpen

Terug

Gratis infosessies verbouwen Ecohuis Antwerpen

Foto: Tom Cornille

 

Om inwoners te helpen die hun woning duurzaam willen renoveren of meer groen in de eigen leefomgeving willen introduceren, biedt het EcoHuis Antwerpen gratis infosessies aan. Deelnemers krijgen een antwoord op al hun vragen over bijvoorbeeld isolatie, verwarming, groendaken of regenwaterhergebruik.

 

Het EcoHuis Antwerpen biedt elk jaar ongeveer 20 gratis infosessies aan. Specialisten tonen de deelnemers de voordelen van isolatie, de steun die ze voor duurzame verbouwingen kunnen krijgen of hoe ze hun eigen woonomgeving kunnen vergroenen. Wie deelneemt, kan er uiteraard ook terecht met al zijn vragen over het klimaatrobuust of toekomstbestendig maken van zijn woning.

 

Wouter Hilderson van Pixii geeft bijvoorbeeld de sessie BENOveren, gewoon goed renoveren: “De meeste deelnemers aan de infosessie hebben al nagedacht over renoveren, maar met BENOveren willen we nog iets verder gaan. Voor elk onderdeel van het huis wil ik de meest voorkomende maatregelen tonen met de voor- en nadelen. Ik bespreek onder andere op welke manieren je een muur goed kan isoleren of hoe je eenvoudig energie kan besparen met een douchewarmtewisselaar. In de sessie haal ik een voorbeeld uit Deurne aan. Ik laat de bewoners aan het woord, zodat de deelnemers zien wat de impact van BENOveren is op hun comfort én op hun energiefactuur.”

 

De infosessies worden gegeven door experts van onder andere Dialoog, Pixii, VIBE of Eandis. Zij geven een objectieve kijk op beschikbare materialen en technieken en geven aan welke de voor- en nadelen van de verschillende systemen zijn. Zo kunnen deelnemers de meest duurzame oplossing kiezen die in hun verbouwplaatje past. Naast hun expertise leggen zij aan de aanwezigen ook uit voor welke adviezen op maat de deelnemers bij het EcoHuis terecht kunnen.

 

Meer informatie

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw