De Digitale Dialoog

In dit nummer:


Nieuwe steun voor wie grondig renoveert

De Vlaamse overheid wil ons meer en sneller aan het renoveren krijgen. Daarom introduceert ze dit jaar, bovenop de al bestaande premies en subsidies voor energiebesparende investeringen, drie bijkomende vormen van ondersteuning: de totaalrenovatiebonus, een vermindering van de onroerende voorheffing, en een gratis renovatiecoach bij collectieve renovatie.

» Klik om verder te gaan


Onze cursussen

Programma van de Bouwheer

De cursus Programma van de bouwheer is een goede inleiding op onze InfraxBouwTeam cursus.

Infrax

InfraxBouwTeams

InfraxBouwTeams Verbouwers kunnen terecht bij het InfraxBouwTeam Verbouwing. Ben je van plan een nagelnieuw huis te bouwen dan is er het InfraxBouwTeam Nieuwbouw.

Nieuwbouw

Verbouwing

Infrax Provincie Limburg Provincie Vlaams-Brabant DuboVlaamsBrabant

Andere infosessies: een greep uit het aanbod

  • Gevelrenovatie (muurisolatie en vervangen van ramen)
  • Energiezuinig ventileren
  • Wat doe ik als mijn oude verwarmingsketel aan vervanging toe is?
  • Warmtepompen voor woningverwarming
  • Fotovoltaïsche zonne-installatie (PV): zin en onzin

Volg onze agenda op de voet op www.dialoog.be/agenda.

Infrax Provincie Limburg Provincie Vlaams-Brabant DuboVlaamsBrabant


Boost Je Buurt: workshops, inspiratie en duw in de rug voor lokale transitie

Ben je bezorgd over de leefbaarheid van je gemeente? Wil je je lokaal inzetten om je buurt aangenamer en duurzamer te maken? Heb je een concreet idee maar weet je niet bij wie je terecht kan voor ondersteuning? Kom dan op zaterdag 7 oktober 2017 naar Boost Je Buurt in Leuven.

Boost je buurt

Een dag vol workshops, inspiratie en concrete hulp om wakkere actievelingen te helpen hun plannen voor hun buurt waar te maken. Want enkel samen kunnen we de transitie naar een 100% hernieuwbare en circulaire samenleving waarmaken. En daar spelen lokale organisaties en burgerinitiatieven een enorm belangrijke rol in.

» Klik om verder te gaan

de Koevoet 180: Natuurinclusief ontwerpen

de Koevoet 180Huizen, steden en landschappen zodanig inrichten dat fauna en flora er zich thuis voelen. Dat is de ambitie van deze nieuwe architecturale trend.

Met het nieuwe stookseizoen in aantocht kijken we nog eens met trillende neusvleugels naar het verband tussen houtverbranding en fijnstofuitstoot.

Om de bittere pil van zijn pensionering te vergulden, maakte Luk Vandaele samen met zijn vrouw een fietstocht naar Rome, de eeuwige stad.

Onze vliegende reporter pluist ten slotte in Normandië uit of al die wilde verhalen over het wonder van de permacultuur enige waarheid bevatten. En jawel.

» Verder in nummer 180

REScert-aannemer verplicht voor premie zonneboiler en warmtepomp

Voor wie een zonneboiler of warmtepomp plaatst, zijn de premievoorwaarden vanaf 1 juli 2017 veranderd. Je aannemer moet vanaf nu een certificaat van bekwaamheid hebben, afgeleverd door REScert. Heeft hij dat niet dan moet hij zich laten bijstaan door een externe installateur of een keuringsorganisme dat de goede uitvoering van de installatie valideert.

De uitvoerende aannemer moet het certificeringsnummer van de derde partij op het aanvraagformulier vermelden. Neem zeker vóór de aanvang van de werken contact op met de netbeheerder voor een overzicht van alle voorwaarden waaraan de zonneboiler of warmtepomp moet voldoen.

Gecertificeerde aannemers vind je op www.rescert.be/nl/lists.
Meer informatie over alle energiepremies staat op www.energiesparen.be/subsidies/particulieren.


Ik wil me inschrijven op de Digitale Dialoog


facebookDigitale Dialoog nummer 66 – september 2017

Dialoog vzw is al ruim 45 jaar een onafhankelijk vormings- en adviescentrum voor energiezuinig en duurzaam bouwen en wonen.
Remylaan 13, 3018 Wijgmaal-Leuven
www.dialoog.beinfo@dialoog.be – 016 23 26 49