De Digitale Dialoog

In dit nummer:


Prettige vakantie *

Het is weer die tijd van het jaar. Ons kantoor loopt leeg. De ene collega verdwijnt een poos terwijl een andere na een paar weken afwezigheid helemaal uitgerust en met een verdacht donkere teint plots weer opduikt. Dat kan maar één ding betekenen: het is zomer.

Dat we opnieuw een degelijk vormingsvoorjaar bij elkaar hebben gewerkt, bewijzen de cijfers: bijna 2.300 mensen vonden de weg naar onze cursussen. Gemiddeld 24 deelnemers kwamen naar één van onze 86 korte infosessies en de 15 InfraxBouwTeams deden het met gemiddeld 13 cursisten ook prima.

Tegen het eind van het jaar zullen we zelfs 170 sessies op de teller staan hebben. Het belooft dus een heet najaar te worden. Volg onze agenda om er je voordeel mee te doen.

Wist je trouwens dat onze BouwTeamcursus voor verbouwers genomineerd was voor de eerste Zo Dichtblij Award? Die kadert in de nieuwe klimaatcampagne Zo Dichtblij waarmee Bond Beter Leefmilieu het duurzame beleid van lokale besturen een duwtje in de rug wil geven.

Die vakantie hebben we dus verdiend.
Tot na de zomer.


Onze cursussen

Programma van de Bouwheer

De cursus Programma van de bouwheer is een goede inleiding op onze InfraxBouwTeam cursus.

Infrax

InfraxBouwTeams

InfraxBouwTeams Verbouwers kunnen terecht bij het InfraxBouwTeam Verbouwing. Ben je van plan een nagelnieuw huis te bouwen dan is er het InfraxBouwTeam Nieuwbouw.

Nieuwbouw

Verbouwing

Infrax Provincie Limburg Provincie Vlaams-Brabant DuboVlaamsBrabant

Andere infosessies: een greep uit het aanbod

  • Gevelrenovatie (muurisolatie en vervangen van ramen)
  • Energiezuinig ventileren
  • Wat doe ik als mijn oude verwarmingsketel aan vervanging toe is?
  • Warmtepompen voor woningverwarming
  • Fotovoltaïsche zonne-installatie (PV): zin en onzin

Volg onze agenda op de voet op www.dialoog.be/agenda.

Infrax Provincie Limburg Provincie Vlaams-Brabant DuboVlaamsBrabant


European Green Leaf 2018 Award

Leuven 2030U heeft het vast al gehoord: op 2 juni 2017 ontvingen de stad Leuven en Leuven 2030 (waar wij met Dialoog deel van uitmaken) in het Duitse Essen de European Green Leaf 2018 Award uit handen van de Europese Commissie.

European Green Leaf 2018 AwardDe Europese Commissie reikt de prijs sinds 2015 uit aan steden die zich intensief inzetten op het vlak van duurzaamheid en levenskwaliteit en die verregaande inspanningen leveren op het gebied van klimaatverandering en energie-efficiëntie, mobiliteit, biodiversiteit en landgebruik, luchtkwaliteit en milieu, afval en circulaire economie, water en afval.

Uit het technisch rapport en de jury-beoordeling blijkt dat Leuven bijzonder goed scoort op deze domeinen. Zo wist de onafhankelijke jury de inspanningen op het vlak van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie, groen en water, duurzame mobiliteit en burgerparticipatie erg te waarderen.

» Klik om verder te gaan

de Koevoet 179: Dwars door de Condroz

de Koevoet 179Het zomernummer van de Koevoet is er en we proberen door de bomen het bos te zien. Kwestie van wat afkoeling te vinden.

“Bomen zijn vuiligheid en ze staan altijd in de weg”, vang je wel eens op in een gesprek. Nochtans zetten ze CO2 om in zuurstof (geen detail) en vormt één enkele volwassen boom al een volledig ecosysteem op zichzelf.

Zelfs dode bomen hebben waarde: dood en rottend hout is een voedselbron voor tal van bedreigde planten- en diersoorten. Laat dode bomen dus liefst zo lang mogelijk staand sterven.

We ontdekken ook de landschappen en geschiedenis van de Condroz in de provincies Namen en Luik langs de GR wandelroute.

En in Van cohousing tot volkstuin brengt Gerard Hautekeur verslag uit van zijn tournee langs Vlaamse sociale en coöperatieve projecten.

» Verder in nummer 179

Boost je buurt

Ben je bezorgd over de leefbaarheid van je gemeente? Wil je je inzetten om je buurt aangenamer en duurzamer te maken? Heb je een concreet idee maar je weet niet bij wie je terecht kunt voor ondersteuning?

Boost je buurt

Ontdek dan op zaterdag 7 oktober hoe je kunt bijdragen aan je Gemeente voor de Toekomst. Laat je inspireren door andere burgerinitiatieven en kom te weten hoe je ze ook in je eigen buurt kunt waarmaken. Wissel ideeën en ervaringen uit met anderen en stel je vragen aan experts die je rond de verschillende thema’s kunnen ondersteunen.

» Klik om verder te gaan

Ik wil me inschrijven op de Digitale Dialoog


facebookDigitale Dialoog nummer 65 – juli 2017

Dialoog vzw is al ruim 45 jaar een onafhankelijk vormings- en adviescentrum voor energiezuinig en duurzaam bouwen en wonen.
Remylaan 13, 3018 Wijgmaal-Leuven
www.dialoog.beinfo@dialoog.be – 016 23 26 49