De Digitale Dialoog

In dit nummer:


Dialoog vzw zoekt freelance lesgevers of adviseurs

Om ons team van lesgevers te versterken, zijn we op zoek naar freelance lesgevers (voor de regio Leuven en voor de regio Halle-Ternat-Vilvoorde) om les en advies te geven in eigen regio.

» Klik om verder te gaan

Win met je verbouwing

Voor welke duurzame en betaalbare materialen en technieken koos jij bij je verbouwing? Deel je verhaal op www.ecobouwers.be. Het publiek en een professionele jury kiezen uit de inzendingen hun Ecobouwers Renovatie van het Jaar. De prijzen zijn niet min: een B&B overnachting, aangeboden door Eurabo, en een slimme energiemeter, aangeboden door Smappee.

Wil je kans maken op zo’n mooie prijs? Deelnemen kan tot 15 mei 2017.
Meer informatie vind je op www.ecobouwers.be/wedstrijd.


Onze cursussen

Programma van de Bouwheer

De cursus Programma van de bouwheer is een goede inleiding op de InfraxBouwTeam cursus.

Infrax

InfraxBouwTeams

InfraxBouwTeams Verbouwers kunnen terecht bij het InfraxBouwTeam Verbouwing. Ben je van plan een nagelnieuw huis te bouwen dan is er het InfraxBouwTeam Nieuwbouw.

Nieuwbouw

Verbouwing

Infrax Provincie Limburg Provincie Vlaams-Brabant DuboVlaamsBrabant

Andere infosessies: een greep uit het aanbod

  • Gevelrenovatie (muurisolatie en vervangen van ramen)
  • Energiezuinig ventileren
  • Wat doe ik als mijn oude verwarmingsketel aan vervanging toe is?
  • Warmtepompen voor woningverwarming
  • Fotovolta├»sche zonne-installatie (PV): zin en onzin

Volg de agenda op de voet op www.dialoog.be/agenda.

Infrax Provincie Limburg Provincie Vlaams-Brabant DuboVlaamsBrabant


Komt de grasmobiel eraan?

Bio-ingenieurs van de Universiteit Gent hebben een proces ontwikkeld dat van gras een biobrandstof kan maken. Wordt Jommekes Grasmobiel werkelijkheid?

Het grootste deel van de energie die we gebruiken als energievoorziening is afkomstig uit fossiele bronnen. Bij de verbranding van deze fossiele brandstoffen komt CO2 vrij, wat aanzienlijke schade aanricht aan het milieu. Onderzoekers van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen gaan daarom op zoek naar nieuwe, duurzame brandstoffen. Zoals gras.

“Gras is er in overvloed, dus zou het ideaal zijn als biologische brandstof”, aldus doctoraatsstudent Way Cern Khor, die zijn doctoraatsonderzoek deed over gras als biobrandstof. “In mijn onderzoek heb ik methodes getest die gras kunnen afbreken en behandelen tot het gebruikt kan worden als brandstof.”

» Klik om verder te gaan

Gratis proefnummer van de Koevoet

Gratis proefnummer van de KoevoetWist je dat je een gratis digitaal proefnummer van de Koevoet kunt afhalen? Gewoon je gegevens invullen en je kunt meteen een exemplaar downloaden.

Gehecht aan drukwerk? Dat kan ook. Dan vink je aan dat je je proefnummer op papier wilt ontvangen. Wij doen de rest.

» Ja, ik wil een gratis proefnummer

Bereken de ecoscore van je wagen

Benieuwd naar de ecoscore van je wagen? Die kun je berekenen op ecoscore.be. De site schat de milieuprestaties van een voertuig in te door rekening te houden met de belangrijkste milieu-aspecten: opwarming van de aarde (voornamelijk door CO2), luchtvervuiling (bv. door fijn stof en stikstofoxiden) en geluidsoverlast.

Aan elk voertuig kan een ecoscore toegekend worden tussen 0 en 100. Hoe dichter een voertuig de 100 benadert, hoe milieuvriendelijker het is.

» Klik om verder te gaan

Ik wil me inschrijven op de Digitale Dialoog


facebookDigitale Dialoog nummer 64 – april 2017

Dialoog vzw is al ruim 45 jaar een onafhankelijk vormings- en adviescentrum voor energiezuinig en duurzaam bouwen en wonen.
Remylaan 13, 3018 Wijgmaal-Leuven
www.dialoog.beinfo@dialoog.be – 016 23 26 49