Je bent hier » Cursussen » Een cursus volgen » BouwTeam verbouw met kennis van zaken

BouwTeam: (ver)bouw met kennis van zaken

Jaarlijks flink besparen op je energierekening ... en je woning intussen ook gezonder en comfortabeler maken? Het kan. Maar dan moet iemand je vertellen hoe. Dialoog maakt (ver)bouwers wegwijs te tijdens een reeks tweedaagse opleidingen: de BouwTeams.

 

Cursusagenda bekijken

 

BouwTeams zijn al jaren een succes. Dialoog kan een lange lijst voorleggen van tevreden deelnemers die tijdens zo’n BouwTeam ontzettend veel hebben geleerd over duurzaam bouwen en alles wat daarbij komt kijken. De keuzes die je als (ver)bouwer moet maken, zijn immers niet eenvoudig. Maar ze bepalen wel hoe energiezuinig je woning zal zijn.

 

Kostbare informatie, geen verkoopspraatje

Hoe moet je de woning isoleren? Hoe kies je een verwarmingsinstallatie en bepaal je het vermogen ervan? Hoe belangrijk is goede ventilatie? Wat zijn de mogelijkheden van zonne-energie? Hoe kun je regenwater hergebruiken. Over al deze kwesties geven onze bouwdeskundigen neutrale informatie tijdens een BouwTeam. Neutraal, want Dialoog verkoopt geen enkel materiaal.

 

Hoe verloopt een BouwTeam?

Je kunt kiezen tussen 2 formules.

Een BouwTeamcursus voor verbouwers

Tijdens dit BouwTeam krijg je van een bouwdeskundige gedurende twee dagen alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Handig, zelfs als je tijdens de werken niet zelf de handen uit de mouwen steekt. Zo ben je goed geïnformeerd als je gesprekken moet voeren met architecten, bouwfirma’s en verkopers van allerlei materialen.

 

Een BouwTeamcursus voor nieuwbouwers

Vanaf 2021 is het BEN-principe de standaard voor nieuwbouwwoningen. Dat betekent dat alle nieuwbouwprojecten aan een strenge energieprestatie-eis (E30) moeten voldoen. Tegelijk moet de resterende hoeveelheid energie die je nog nodig hebt, gedeeltelijk ter plaatse of uit nabijgelegen groene bronnen opgewekt worden. In deze cursus voor nieuwbouwers leer je hoe je met een evenwichtig maatregelenpakket bijna-energieneutraal (BEN) kunt bouwen.

 

Voorkennis is absoluut niet vereist. Je leert de voor- en nadelen van de diverse bouwmaterialen en installaties kennen. De lesgevers brengen verschillende materialen mee om zo concreet mogelijk uitleg te geven. Het aantal deelnemers is beperkt zodat iedereen volop aan bod komt.

 

Flinke energiebesparing & Snel terugverdiend

In het BouwTeam ontdek je de geheimen van een duurzaam en energiezuinig bouwen. Hiermee schroef je de energierekening in je nieuwe thuis flink terug. En je creëert meteen een gezondere en comfortabelere leefomgeving. Dankzij de steun van onze partners kost deelnemen aan de cursus slechts 40 euro. Je krijgt een cursuspakket en tijdens de middag zijn er broodjes. Dat inschrijvingsgeld is dankzij de vele tips zo terugverdiend. Je merkt het meteen aan je energiefactuur.

 

Praktisch

Doelgroep: alle bouwers en verbouwers, geen voorkennis vereist
Programma: 2 zaterdagen (9 tot 17 uur)
Deelnameprijs: 40 euro per deelnemer. Lokaal worden er soms kortingen toegestaan. Informeer ernaar bij uw gemeente.

 

Cursusagenda bekijken

De BouwTeams worden georganiseerd in samenwerking met de provincies Limburg, Vlaams- Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen.

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw