Je bent hier » Cursussen » Een cursus volgen » Bouwfitdagen

Bouwfit-dagen

 

Heb je bouw- of verbouwplannen? Laat je dan goed informeren.

Zo vermijd je verrassingen, doorprik je verkooppraatjes en maak je betere keuzes.

Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en meer wooncomfort.

 

Doelgroep: iedereen met plannen om een woning te bouwen of volledig te renoveren

 

ABouwfit-sessiesdvies in mensentaal

Fluvius en Dialoog ontwikkelden samen een tweedaagse cursus, waarin je alles te weten komt over duurzaam en energiezuinig bouwen of verbouwen. Voorkennis is niet nodig. We overstelpen je niet met moeilijke technische termen, maar spreken jouw taal. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor-en nadelen van materialen en technieken.

 

Alle aspecten van bouwen en verbouwen komen aan bod.

 

Op het programma:

  • isoleren
  • ventileren
  • verwarming
  • sanitair
  • nutsvoorzieningen
  • duurzame technieken
  • energiepremies
  • wetgeving

 

Hoe verloopt een Bouwfit-dag?

Een Bouwfit Renovatie:
Van een bouwdeskundige krijg je alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Handig, ook als je de werken niet zelf uitvoert, maar volledig overlaat aan vakmannen. De informatie komt uitstekend van pas bij gesprekken  met architecten, bouwfirma’s en vertegenwoordigers van bouwmaterialen.

 

Een Bouwfit Nieuwbouw:

Vanaf 2021 is het BEN-principe de nieuwe standaard voor nieuwbouwwoningen. BEN staat voor Bijna Energie Neutraal. Vanaf dan moeten alle nieuwe woningen voldoen aan de strenge energieprestatie-eis E30. De rest van de energie die je nog nodig hebt, moet plaatselijk of uit nabijgelegen groene bronnen worden opgewekt. In deze cursus voor nieuwbouwers leer je welke stappen je moet zetten als je bijna-energieneutraal (BEN) wilt bouwen.

 

Flinke energiebesparing, snelle terugverdientijd

Tijdens de Bouwfit-dagen ontdek je alles over duurzaam en energiezuinig (ver)bouwen. Met deze kennis schroef je de energierekening in je nieuwe thuis snel terug. En je creëert er meteen een gezondere en comfortabelere leefomgeving mee.

 

Na de tweedaagse ben je voldoende gewapend om de beste keuzes te maken voor je bouw-of verbouwplannen.

 

Schrijf je vandaag nog in!

Deelnemen aan de Bouwfit-dagen is volledig gratis. Je krijgt cursusmateriaal en er is een broodjeslunch. Schrijf je vlug in, want de plaatsen zijn beperkt.

 

De Bouwfit-dagen vinden plaats op 2 zaterdagen, telkens van 9 tot 17 uur.

Inschrijven kan via de website www.fluvius.be/energiefit.

 

Cursusagenda bekijken

 

Vier goede redenen om je in te schrijven

1. Maak de juiste keuzes

Wie (ver)bouwt moet kiezen uit veel verschillende bouwmaterialen en systemen. De Bouwfit-dagen helpen je makkelijker een keuze maken.

 

2. Voldoe aan de bouwwet

Wie (ver)bouwt, moet voldoen aan de EPB-wetgeving (Energieprestatie en Binnenklimaat). Die wet gaat over alle energie in je woning. Via de Bouwfit-dagen kom je volledig geïnformeerd aan de start van je bouwproject.

 

3. We spreken jouw taal

Aannemers en vertegenwoordigers van bouwmaterialen overstelpen je vaak met bouwtechnische termen. Omdat die mensen cruciale partners in je bouwverhaal zijn, is het belangrijk dat jullie elkaar goed begrijpen. De communicatie zal een stuk vlotter verlopen, dankzij de Bouwfit-dagen.

 

4. Simply the best

Elke fabrikant beweert de beste te zijn. En gewiekste verkopers hebben het liever niet over de nadelen van hun producten. Met onafhankelijk en neutraal advies kom je verder. Dankzij Bouwfit weeg je makkelijker de voor-en nadelen van materialen en technieken tegen elkaar af.

 

Cursusagenda bekijken

 

In samenwerking met:

Logo Fluvius

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw