Je bent hier » Cursussen » Deelnemers getuigen

Deelnemers getuigen

"Ik ben gestart met de Bouwfit-sessie van Dialoog voordat ik met de verbouwingen ben begonnen. Dit was zeer interessant en een aanrader voor andere bouwers en verbouwers. Het heeft me ertoe aangezet om goed na te denken over het isoleren en ventileren van onze woning."

 

"Zo hadden we een moeilijk te isoleren punt aan onze dak-muur overgang en hadden we onze twijfels over het plaatsen van een ventilatiesysteem. Deze cursus heeft me een goede basis gegeven om de verbouwingen te kunnen starten en te kunnen 'meepraten' met aannemers en architecten. Ook de informatie over de technische kenmerken van isolatie en andere materialen was zeer interessant om wegwijs te geraken in de vele cijfers en technische informatie.

 

Op basis van deze cursus zijn we gaan nadenken over onze plannen. Eens deze opgesteld hebben we duurzaam bouwadvies aangevraagd bij jullie om de praktische punten te bespreken. Zo hebben we aan aantal 'risico-punten' wat betreft isolatie besproken en bekeken hoe we deze het beste konden verwezenlijken. Hiervoor hebben we uiteindelijk gekozen om het sarking-principe toe te passen en onze muren langs de buitenzijde te isoleren.

 

Ook de plaatsing van de ventilatie is ter sprake gekomen. Ook dit hebben we uiteindelijk geplaatst waar we nog geen seconde spijt van hebben gehad. Verder heeft het ons ook doen nadenken over de fasering van onze werken die goed zijn verlopen.

 

Alvast heel erg bedankt aan dialoog en heel het team voor het deskundige advies. Ik zou jullie zeker aanraden aan andere personen die ook willen bouwen/verbouwen."

 

Luk Willekens

Over onze Bouwfit-dagen en ons Duurzaam Bouwadvies

 

 

"Wat ik je kan zeggen is dat ik zonder de hulp van Het provinciaal steunpunt niet mijn doelstelling had kunnen behalen: het bouwen van een woning lager of gelijk aan een E-peil van 30 (= BEN-Woning )."

 

"Mijn eerste adviesbureau (?) stond telkens verbaasd over mijn talrijke  op- en aanmerkingen ivm mijn bouw- en epb- gerelateerde kennis die ik ten dele aan jullie te danken heb. Bouwfit-sessie van Dialoog, mijn vraagstellingen aan jullie adres via e-mail, Duurzaam Bouwadvies (Technisch verslag) … dit alles heeft een grote positieve impact gehad op het bouwproces en geleid tot wat nu het eindresultaat is: een duurzame én energiezuinige woning.

 

Trouwens, met enige fierheid kan ik jullie wel verkondigen dat ik geïnterviewd en gefotografeerd ben geweest in het infomagazine juni-augustus (03/2017)  Info Tremelo  (Tremelo-Baal). Aanleiding hiervoor: gratis Duurzaam Bouwadvies (de gemeente draagt de kosten). En … ontelbare positieve reacties dat ik hierop heb gekregen en hedendaags nog steeds krijg.

 

Concreet, jullie deskundig advies heeft geleid tot  impact op oa. kelderproblematiek, premies, blowerdoor, E-peil, isolatie & plaatsing, damp- luchtscherm, materiaalkeuze dakbedekking & ruwbouw, zonnepanelen, luchtdicht bouwen, pur-in situ, mechanische ventilatie, binnendeuren … Kortom, te veel om hier allemaal te declareren.

 

Het allerbeste advies dat ik kan meegeven aan een (kandidaat-)bouwer en verbouwer: volg de cursussen van Steunpunt Duurzaam Bouwen Vlaams-Brabant en Dialoog.

 

Je bent maar beter goed voorbereid want de bouw van een woning is een investering voor het leven. Door je voldoende te informeren kun je veel ellende voorkomen én geld besparen. Dus: maak gebruik van het advies want je kunt er alleen maar bij winnen.

 

Mijn grote dank gaat hierbij naar alle medewerkers van Steunpunt Duurzaam Bouwen Vlaams-Brabant, alle docenten en docentes  van Duurzaam Bouwadvies en overige cursussen en hoofdzakelijk aan mevrouw Marleen De Roye.

 

Beste mensen, nogmaals hartelijk, hartelijk dank voor jullie uitstekende inzet én motivatie. Jullie waren en zijn nog steeds mijn rots in de branding aangaande de bouw van deze duurzame nieuwbouwwoning."

 

Stefan Raemdonck

Over onze Bouwfit-dagen en ons Duurzaam Bouwadvies

 

 

"Dikke pluim voor de lesgeefster. Met zoveel energie kun je een volledig gebouw verwarmen (en renoveren). Wel bedankt."

 

Johan Defloo, Leuven

Over onze Bouwfit-dagen

 

 

“De twee dagen bleken heel goed gevuld, en vermoeiend, maar absoluut van topkwaliteit."

 

"Voor de renovatie van ons oud herenhuis wilden we graag zo duurzaam mogelijk werken, en het dus onder andere tot een laagenergiehuis ombouwen. Bij de gesprekken met de verschillende aannemers die we daarvoor nodig hadden (nieuwe cv-installatie, nieuwe ramen, dakisolatie, gevelisolatie …) bleek dat er veel verschillende meningen waren, en dat niet iedereen evenzeer openstond voor onze doorgedreven 'duurzaamheidswensen'. Bovendien gaven verschillende aannemers tegenstrijdige informatie.

 

Daarom besloten we het project zoveel mogelijk zelf te coördineren, en streng toe te zien op de uitvoering. Alleen ontbrak ons nog de kennis om dit mogelijk te maken. Na even surfen kwamen we uit bij de cursus Bouwfit-sessies van Dialoog, die perfect aan onze nood leek te beantwoorden. Twee volle dagen intensieve opleiding aan een supervoordelige prijs. Vanwege de beperkte duur en prijs verwachtten we er niet té veel van, maar schreven we ons toch in.

 

De twee dagen bleken heel goed gevuld, en vermoeiend, maar absoluut van topkwaliteit. Met deze cursus (en vooral ook de uitgebreide syllabus ter herhaling) hadden we alles in handen om onze verbouwing tot een duurzaam einde te brengen. Dit is echt een must voor iedereen die duurzaam wil bouwen of verbouwen, en onafhankelijke 'state-of-the-art' informatie wil om sterk te staan ten opzichte van aannemers en architecten.

 

Filip Thues, Diest

Over onze Bouwfit-dagen

 

Zo'n cursus wil ik ook volgen

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw