Je bent hier » Bouwadvies » Uit het leven gegrepen

Uit het leven gegrepen

Het verhaal van Gerd Cavents

Ondanks een paar financiële tegenvallers en een moeilijk te overtuigen partner, houdt Gerd Cavents de lijn met het adviesloket dat Dialoog in opdracht van het Steunpunt Duurzaam Bouwen bemant, maar al te graag open. “Ik toets alles met jullie af omdat onze architect een heleboel goede kanten heeft, het is geen geldwolf en hij kent goeie vakmensen, maar duurzaam bouwen is niet echt zijn specialiteit.” zo vertelt ze. Hij heeft bij haar in de buurt een mooie nieuwe woning gebouwd. Zowel aan de buitenkant als vanbinnen is het een prachtig huis. Maar over een paar jaar zal het al niet meer conform de isolatiewetgeving zijn volgens de eigenaar. “En dat is toch wel heel jammer”, voegt Gerd eraan toe. Daarom mailt ze ons af en toe om onze mening te vragen over alles wat met duurzaamheid te maken heeft.

 

En ze weet goed waarom. Tien jaar geleden volgde ze met haar dochter één van onze cursussen omdat zij een rijwoning in Mechelen aan het verbouwen was. Met resultaat want toen ze groter wilde gaan wonen om een crèche te beginnen, liep de verkoop van een leien dak. De eerste gegadigden hebben het meteen gekocht en de tweede die kwam kijken, weende. “Er werd niet 1 euro afgedongen op de prijs!”, zegt Gerd enthousiast.

 

Deelnemers getuigen

"Na het project waren de architect en bouwfirma overtuigd van het nut van een goede isolatie, luchtdichtheid, ventilatie, verwarming ... Dus mijn opmerkingen en discussies hebben uiteindelijk toch nog iets opgebracht. Ik heb enkel deze discussies kunnen voeren met de deskundige hulp van jullie (les, mails, telefoongesprekken …) waarvoor mijn hartelijke dank. Al uw antwoorden waren correct, sereen, niet beïnvloed door fabrikanten.

 

Nog eens heel hard bedankt."

 

Jan Cloots

Over ons duurzaam Bouwadvies

 

"Best in class voor advies in ecologisch (ver)bouwen. Bij Dialoog krijg je nuttige tips van experten, over alle domeinen van ecologisch bouwen en verbouwen. Ook de cursussen zijn een aanrader. Wat ik hier al leerde is zeer waardevol en toepasbaar voor mijn verbouwplannen."

 

Thierry Declerck

Over ons duurzaam Bouwadvies

 

Zo'n advies wil ik ook

Achtergrondafbeelding

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw