Blog renovatie station Wijgmaal

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen via mail

De werken aan de fundering zijn gestart

Gepubliceerd op 06-03-2023 om 10:37u door Kris Somers

De fundering van de dragende muren aan de binnenkant van de bestaande muren voeren we om stabiliteitsredenen in moten uit. Op de eerste foto zie je goed hoe de aannemer korte stroken van ongeveer 140 centimeter uitgraaft in de kelder. Nadat het beton is gestort en uitgehard, kan hij een volgende strook uitgraven. Op deze manier is de stabiliteit van de bestaande muren gegarandeerd.

 

Werken aan de fundering

 

In het gedeelte zonder kelder (zie foto twee) werden ook een aantal funderingsstroken uitgegraven. Hier zie je de witte isolatieplaat aan de buitenzijde van de funderingsstrook. Die voorkomt een koudebrug tussen de bestaande fundering en de nieuwe constructie. Het vangt bovendien de trillingen van de voorbijrijdende treinen op. De binnenconstructie staat dus volledig los van de bestaande wanden, een ‘box in box’ principe.

 

In het nieuwbouwgedeelte bleek de grond voldoende stabiel voor een klassieke fundering. We vonden er bij graafwerken resten van een oude regenwaterput en een kelder. Hier komen putfunderingen met een balk erover die de muren moet ondersteunen.

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw