Blog renovatie station Wijgmaal

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen via mail

Dialoog en archipelago over circulaire verbouwing station Wijgmaal

Gepubliceerd op 23-02-2023 om 16:18u door Kris Somers

Circubuild - een contentbureau met focus op bouw en architectuur - besteedt uitgebreid aandacht aan de verbouwing van het station. In een uitgebreid interview met 'onze' Inge en Joost van architectenbureau archipelago lichten ze het circulaire aspect van het project toe.

 

Lees het eerste deel van het interview

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen via mail

Kringloopeconomie

Gepubliceerd op 14-02-2023 om 11:15u door Kris Somers

We zetten met ons eigen kantoorproject volop in op circulariteit. Uit de afbraak recupereerde we bakstenen gerecupereerd voor hergebruik in de linker nieuwbouwvleugel. De stenen werden ondertussen schoongemaakt.

 

Open Gym is een vereniging die sportconstructies maakt uit gerecupereerd materiaal. Zij haalden enkele maanden geleden houtafval op van de werf om te verwerken. Meer informatie over Open Gym vind je op www.opengym.be.

 

Open Gym haalt recuperatiehout op
Open Gym haalt ons houtafval op
De schoongemaakte gerecupereerde bakstenen
De schoongemaakte bakstenen

 

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen via mail

We zijn gestart

Gepubliceerd op 07-02-2023 om 09:25u door Kris Somers

Zoals je misschien zelf al kon vaststellen, zijn we een poos geleden met de werken aan het station gestart. De toevallige voorbijganger is het vast opgevallen dat we ondertussen helemaal klaar zijn met de afbraakwerken. Maar geen werf zonder onvoorziene omstandigheden. Zo troffen we tijdens de afbraakwerken onder de rechtervleugel een kelder aan en de bestaande muren bleken niet zo stabiel en weinig gefundeerd. Een sondering na het uitbreken van de binnenvloer wees uit dat de grond minder draagkrachtig is dan we dachten. De werf viel dus opnieuw stil en er volgden heel wat berekeningen voor het extra werk.

 

Ondertussen zijn we een aantal maanden verder en de gevel is geschoord om de stabiliteit te verzekeren. We verwijderden de onbekende kelder en de stabiliteitsplannen voor het deels verder uitgraven van de bestaande kelder zijn we aan het aanpassen. Als alles goed gaat, starten de werken opnieuw over 2 weken.

 

Fingers crossed.

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw