Blog renovatie station Wijgmaal

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen via mail

Renovatie station Wijgmaal start op 15 maart

Gepubliceerd op 01-03-2022 om 13:25u door Kris Somers

Het is zover. Vanaf 15 maart starten we met de renovatie van het stationsgebouw in Wijgmaal. De renovatie van het stationsgebouw gebeurt in samenspraak met de stad Leuven.

 

Het gebouw wordt een energiezuinige kantoor- en ontmoetingsruimte met op het gelijkvloers BAR ROSALIE uitgebaat door een coöperatie van enkele inwoners van Wijgmaal en STAF (vroeger vzw Begeleid Wonen).

 

Door in het stationsgebouw kantoorruimte te voorzien en een sociaal eetcafé krijgt het gebouw met erfgoedwaarde een nieuwe bestemming nadat het al enkele jaren leeg stond. Het gebouw wordt zo een gezellige ontmoetingsplaats voor inwoners van Wijgmaal, pendelaars, werknemers van de Remy-site, passerende fietsers en wandelaars. Lokale verenigingen zullen er ontmoetingsruimte kunnen reserveren.

 

“We zijn blij dat Dialoog dit stadsgebouw nieuw leven inblaast. Met dit project kan het stationsgebouw in de toekomst zijn rol van verbinding in Wijgmaal optimaal spelen.” zegt schepen van stadsgebouwen Lalynn Wadera. “We vinden het belangrijk om dit soort plekken door partners en de buurt te laten invullen, zo wordt het echt een levend huis van en voor hen.”

 

Voorbeeld stellen

We willen met deze renovatie duurzaam bouwen stimuleren door zelf het goede voorbeeld te geven. Er is daarvoor heel intensief samengewerkt met het architectenbureau archipelago. Coördinator Inge Pauwels kijkt uit naar de start van de werken: “De ervaringen die we opdoen, willen we delen met andere verbouwers. We willen experimenteren met nieuwe technieken binnen de kringloopeconomie zoals modulair bouwen.”

016 23 26 49

info@dialoog.be

facebook.com/dialoogvzw